Noora-Maija Tokee: Kaarnaan kätketty 8.7.-27.7.2017

Noora_kutsukorttiA5_ronga

Kaarnaan kätketty

Noora-Maija Tokee (s.1982) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Novia ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Tokee käyttää ilmaisullisena välineenään valokuvaa. Hänen työskentelynsä pohjautuu jatkuvaan ympäristön havainnointiin. Hän tutkii ihmisen ja luonnon rajapintoja eri variaatioiden kautta, muutosten prosessia ja vastakkainasettelua. Tokeen teokset saavat lähtökohtansa pienestä yksityiskohdasta, jota hän alkaa tarkastelemaan intensiivisesti. Samasta aiheesta löytyy useita näkökulmia, joskus yllättäviäkin.

Kaarnaan kätketty on näkemykseni ihmisvartalon suhteesta luonnonlementtiin, jota tarkastelen muodonmuutoksen kautta. Olen pohtinut puun ja ihmiskehon rajapintoja suhteessa luonnonprosesseihin. Tässä sarjassa kaarna toimii metaforisena ihmisen ja puun yhdistäjänä ja rajana niiden välillä.

Kun puu alkaa tekemään kuolemaa, kaarna rapisee ensin pois, jonka jälkeen puu lahoaa hitaasti takaisin luonnon kiertokulkuun. Puun kaarnaa on käytetty naamioimisen välineenä monissa eri kulttuureissa. Sillä on peitetty identiteetti ja luotu niinsanottu symbolinen toiseus.

Linkki mediakuviin

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s