Ämer Bilaletdinin näyttely Panteismia 25.1.-13.2.2020

media3

Taiteilija Ämer Bilaletdinin näyttely Panteismia on esillä Galleria Rongassa 25.1.-13.2.2020. Avajaisia vietetään perjantaina 24.1. klo 18 – 20. Tervetuloa!

Näin taiteilija kertoo itsestään ja näyttelystään:

”Olen pitkälti omatoimisesti opiskellut kuvataidetta ja pitkin elämääni tehnyt lähinnä akvarelleja, puupiirroksia ja akryylimaalauksia sekä valokuvannut. Olen kotoisin Tampereelta ja isän puolelta tataarisukua, joka saapui tänne noin sata vuotta sitten. Työskentelen ympäristöalan erikoistutkijana Tampereella.

Uskonnollinen en ole vähässäkään määrin, mutta panteismin yhdistäminen kuvataiteeseen on mielessäni huvittunut tönäisy taiteen yliselittelemiseen. Elollisen tai elottoman luonnon yksityiskohdat, rakennettu ympäristö, esineet, ihmisetkin, saavat panteistisen kohotuksen päätyessään kuvataiteen rajatuksi ja tulkituksi kohteeksi. Tavallinen kivi tai tuoli voi saada kuvataiteessa mahdollisuuden uutena, ainutlaatuisena esteettisenä kokemuksena, arjen ikonina. Panteismi taiteessa kiteyttää ja fokusoi historian, evoluution ja hetken kokemuksen vapaasti tekijän ja katsojan omista aineksista lähtien. En koe mitään esteettistä eroa ympäröivän maailman yksityiskohtien tai kuvataiteen välillä. Panteistisesti voin kanonisoida itselleni tärkeää materiaalia, näkymää, esinettä, seinäpintaa, värejä, tunnetta. Toistuvasti mökkisaunan ikivanha hirsiseinä aiheuttaa minulle saman haltioitumisen kuin hyvä maalaustaide.

Keskeinen reitti hyvään taiteeseen on tunnistaa itse selkeästi mikä kuvataiteessa kiinnostaa ja antaa nautintoa – ja mennä tekijänä sitä kohti eri suunnistakin ilman dogmeja. Figuratiivisuutta enemmän minua kiinnostaa väri, muoto ja tekstuuri. Osasyynä varmaan sekin, että en ole kovin harjaantunut piirtäjä. Lopputulos voi olla monen muuttujan, tekniikan ja toistamisen summa, kunhan se toteuttaa tavoitteeni. Tämä visio on tietenkin osaltaan vaihtuva ja monimuotoinen, mutta tietty sama ilo, ajatus ja näkyvä intohimo pitää löytyä niin omasta kuin muidenkin taiteesta tyydyttääkseen minua”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s