Ajankohtaista

AVOIN HAKU PASSIO-TEEMANÄYTTELYYN 10.11 – 29.11. 2018

AvaraTaide ry järjestää Galleria Rongassa Tampereella PASSIO-teemanäyttelyn 10.11. – 29.11. 2018.

Näyttelyyn on avoin haku 15.9. 2018 asti. Näyttelyyn haetaan teoskuvilla, jotka olisivat tulossa näyttelyyn. Hakemuksen tulee sisältää myös taiteilijan ansioluettelon.

Näyttelyn kuratoi kuvataiteilija Merja Tanhua. Näyttelyyn hyväksytyiltä peritään 50 € osallistumismaksu.

Lähetä näyttelyhakemus joko sähköisesti osoitteeseen: passio@avarataide.fi tai paperisena Galleria Rongaan (osoite: Rongankatu 1 C 9 33100 Tampere). Videot joko URL-linkkinä tai DVD:llä postitse. HUOM! Älä lähetä alkuperäistä DVD-levyä, sillä emme vastaa lähetysten katoamisesta tai vahingoittumisesta. Paperihakemus palautetaan vain, jos mukana on riittävin postimerkein varustettu palautuskuori.

Passio, intohimo, kutsumuksen väkevämpi ja tuskallisempi versio, valtaa mielen ja sydänveren vääjäämättömästi kohdalle osuessaan.  Nimi viittaa passiivisuuteen, intohimolle alistumiseen, vastaan taistelun vastakohtana. Stoalaisuudessa passio tarkoittaa kärsimystä, kärsimyksen sekaista inhimoa futuurissa ja preesenssissä. Se on halua syventyä intohimonsa kohteeseen, löytää olennainen, ja elää sen mukaan, oli kyseessä sitten Stradivariuksen viulujen sointi tai maailman pelastaminen.

Monille taiteilijoille oma tekeminen on passio. Ilmaisun tarve on niin valtava, että ilman ei voi olla. Se merkitsee useimmille köyhyyttä, sisimpänsä paljastamista, kritiikkiä sekä oman riittämättömyyden kohtaamista. Aina voi parantaa. Mutta se antaa myös niin huikeaa sisältöä ja rikkautta elämälle, kykyä pysähtyä oleellisen äärelle ja halua saada kirkastettua ydin koko jutusta, että koko elämä saa merkityksen. Intohimo tuo myös rohkeutta. Passiivinen muuttuu passiiviseksi, intohimoisesta etsinnästä syntyy kasvutarina.

Intohimo tekee elämästä elämisen arvoisen ja toisaalta ilman intohimoa monet asiat käyvät vaikeiksi, jotkut jopa mahdottomiksi. Usein onnen ymmärtää vasta, kun tietää jotain kärsimyksestä. Ja tarjoaahan intohimo hyvän mahdollisuuden hassata omaisuutensa, jos sellaista nyt oli. Passion valtaama ihminen tietää ainakin eläneensä.


Galleria Ronga on AvaraTaide ry:n ylläpitämä näyttelytila Tampereen keskustassa Rongankadulla. Galleria on avoin yleisölle tiistaista sunnuntaihin klo 12-18. AvaraTaide ry on kuvataiteilijoiden vuonna 2009 perustama, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää ja kehittää kuvataidetoimintaa Tampereella ja sen lähiympäristössä. Lisätietoja: http://www.avarataide.fi

 

 

 

TULOSSA

Tampereen Galleriaviikko 13. – 19.11.2017

Tamperelaiset taidegalleriat käynnistivät yhteistyössä Tampereen Kulttuuripalvelujen kanssa loppuvuonna 2016 yhteistyön, jonka tuloksena järjestetään 13. -19.11. Tampereen ensimmäinen galleriaviikko. Viikon aikana gallerioissa järjestetään opastettuja kierroksia, taiteilijatapaamisia, työpajoja, musiikkia, performansseja ym.

galleriaviikko_Logo_1440x900

Tapahtuman ohjelma: http://www.tampereengalleriaviikko.fi

Galleria Rongan tapahtumat

Maanantai 13.11. klo 16.00-18.00 Taidehistorioitsija Elena Anokhinan opastama venäjänkielinen galleriakierros; Galleria Rajatila – Galleria Himmelblau – Galleria Ronga.

Tiistai 14.11. klo 15.00 – 17.00 Tutkija Saara Särmän opastama galleriakierros; Taidekeskus Mältinranta – Galleria Himmelblau – Galleria Ronga.

Tiistai 14.11. klo 17.00 Galleria Ronga; Improvisaatioteatteri Snorkkeli esittää improvisaation keinoin tarinoita, näytelmäkohtauksia, sketsejä, runoja ja sananlaskuja yleisön antamista aiheista ja sanoista.

Keskiviikko 15.11. klo 16.00 – 18.00 Taidehistorioitsija/kriitikko Maaria Salon opastama galleriakierros; Galleria Ronga – Galleria Himmelblau – Taidekeskus Mältinranta.

Keskiviikko 16.11. klo 16.00 – 18.00 Galleria Ronga; kuvataiteilija Tiina Kaisa Leppänen vetää non-stop maalaustyöpajaa, jossa maalataan Leena Räsäsen innoittamana pieniä teoksia. Tekemänsä teoksen saa heti mukaan. Työpaja sopii sekä lapsille ja aikuisille. Työpajan aikana mukaan voi tulla milloin vain ja sieltä voi lähteä milloin vain.

Lauantai 18.11. klo 13.00 – 15.00 Galleriakierros; Taidekeskus Mältinranta – Galleria Himmelblau – Galleria Ronga etsitään kulttuuritoimittaja Minna Joenniemen johdolla häikäistymisseuralaista tositarkoituksella. Kierroksella tutustutaan taiteeseen ja uusiin ihmisiin.

 

Avoin jurytetty Passio-teemanäyttely marraskuussa 2018. Juryttäjänä Merja Tanhua.

Hakuaika päättyy tammikuussa 2018. Lisää informaatiota tammikuussa.

Galleria Ronga 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s