PASSIO-teemanäyttely

AVOIN HAKU PASSIO-TEEMANÄYTTELYYN 10.11 – 29.11. 2018

AvaraTaide ry järjestää Galleria Rongassa Tampereella PASSIO-teemanäyttelyn 10.11. – 29.11. 2018.

Näyttelyyn on avoin haku 15.9. 2018 asti. Näyttelyyn haetaan teoskuvilla, jotka olisivat tulossa näyttelyyn. Hakemuksen tulee sisältää myös taiteilijan ansioluettelon.

Näyttelyn kuratoi kuvataiteilija Merja Tanhua. Näyttelyyn hyväksytyiltä peritään 50 € osallistumismaksu.

Lähetä näyttelyhakemus joko sähköisesti osoitteeseen: passio@avarataide.fi tai paperisena Galleria Rongaan (osoite: Rongankatu 1 C 9 33100 Tampere). Videot joko URL-linkkinä tai DVD:llä postitse. HUOM! Älä lähetä alkuperäistä DVD-levyä, sillä emme vastaa lähetysten katoamisesta tai vahingoittumisesta. Paperihakemus palautetaan vain, jos mukana on riittävin postimerkein varustettu palautuskuori.

Passio, intohimo, kutsumuksen väkevämpi ja tuskallisempi versio, valtaa mielen ja sydänveren vääjäämättömästi kohdalle osuessaan.  Nimi viittaa passiivisuuteen, intohimolle alistumiseen, vastaan taistelun vastakohtana. Stoalaisuudessa passio tarkoittaa kärsimystä, kärsimyksen sekaista inhimoa futuurissa ja preesenssissä. Se on halua syventyä intohimonsa kohteeseen, löytää olennainen, ja elää sen mukaan, oli kyseessä sitten Stradivariuksen viulujen sointi tai maailman pelastaminen.

Monille taiteilijoille oma tekeminen on passio. Ilmaisun tarve on niin valtava, että ilman ei voi olla. Se merkitsee useimmille köyhyyttä, sisimpänsä paljastamista, kritiikkiä sekä oman riittämättömyyden kohtaamista. Aina voi parantaa. Mutta se antaa myös niin huikeaa sisältöä ja rikkautta elämälle, kykyä pysähtyä oleellisen äärelle ja halua saada kirkastettua ydin koko jutusta, että koko elämä saa merkityksen. Intohimo tuo myös rohkeutta. Passiivinen muuttuu passiiviseksi, intohimoisesta etsinnästä syntyy kasvutarina.

Intohimo tekee elämästä elämisen arvoisen ja toisaalta ilman intohimoa monet asiat käyvät vaikeiksi, jotkut jopa mahdottomiksi. Usein onnen ymmärtää vasta, kun tietää jotain kärsimyksestä. Ja tarjoaahan intohimo hyvän mahdollisuuden hassata omaisuutensa, jos sellaista nyt oli. Passion valtaama ihminen tietää ainakin eläneensä.


Galleria Ronga on AvaraTaide ry:n ylläpitämä näyttelytila Tampereen keskustassa Rongankadulla. Galleria on avoin yleisölle tiistaista sunnuntaihin klo 12-18. AvaraTaide ry on kuvataiteilijoiden vuonna 2009 perustama, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää ja kehittää kuvataidetoimintaa Tampereella ja sen lähiympäristössä. Lisätietoja: http://www.avarataide.fi

Mainokset